вторник, 13 август 2013 г.

Идеи за детска стая

Идеи за детска стая
Детската стая не отстъпва по значимост на останалите помещения в дома. Там е мястото, където децата са в своя свят и трябва да са спокойни и сигурни. Обзавеждането за детските стаи може да бъде изключително разнообразно по форми и цветове, с удобно и функционално разпределение. Необходимите детски мебели са: бюра, секции, гардероби, ракли, легла и други. Детската стая определено е най-веселото помещение в един дом. Място за игра, то трябва да стимулира активността на детето, да насърчава творческото му мислене и същевременно да внушава уют и сигурност. Това може да бъде постигнато с комбинацията на различни по форма и цвят мебели и аксесоари. Предизвикателство при изграждането на интериора за детските стаи е запазваната възможност за допълнителни промени, вследствие израстването на детето. Затова е добре по-големите и скъпи мебели за детската стая да не бъдат с прекалено ярки цветове и екзотични форми. Децата растат много бързо и понякога рязко сменят вкусовете и предпочитанията си. За да се отговори оптимално на тази динамика е добре детската стая да запази възможността си за преобразяване по-скоро чрез смяна на аксесоарите и разместване на мебелите, а не с цялостна подмяна на обзавеждането.
Интериорният дизайн на детската стая може да бъде интересен и забавен, но винаги е свързан с доста проблеми при избор на теми и мотиви.
          – Осигурете максимално място за съхранение на различни вещи.
В детската стая винаги не достига място за нещо – по пода винаги са търкалят играчки, чанти, тетрадки и какво ли не. Едни от най-добрите идеи за детска стая са шкафове с множество чекмеджета, където малките собственици на стаята да могат да пъхат каквото се сетят.
         – Освежете с акценти в различни цветове.
Най-добре постигнете това чрез вещи, които често се сменят. Чаршафи, калъфки за възгравници, килимче пред леглото, картина на стената, а ако обичате често да правите ремонти – може да боядисата едната стена в ярък цвят или да залепите шарен тапет.
         – Заложете на мебели с прости и изчистени форми.
Децата често менят настроенията и вкусовете си и вместо тематично декорирана стая, може да се подредят универсални мебели, а тематиката да личи в различни украси на стените и рафтовете.
Предлагаме ви няколко интересни идеи, които ще направят детската стая истински кът за забавни игри и приключения:
Тапети за оцветяване
Да поддържате стените в детската стая като нови е почти невъзможно. За това по-добре се примирете с драсканиците по стени и мебели и ги превърнете в приятно занимание не само за малките пакостници, но и за вас самите. Как да стане? Опитайте с тези тапети за оцветяване, които ще ви осигурят весело семейно преживяване, при което всеки от семейството може да се включи и да допринесе за крайния вид на детската стая.Тапетите за оцветяване имат бяла основа и рисунки с черен кант, които вие можете да боядисате спрямо личните си предпочитания. Гарантираме, че децата ще бъдат силно ентусиазирани от идеята да рисуват по стените!

Детски палатки
Ето ви една прекрасна идея за детска стая – разнообразете интериора с детски палатки. Тези оригинални съоръжения, създадени от LIFETIME Kidsrooms, се предлагат в два цвята според пола на децата – розов за момичетата и син за момчетата. Естествено това разделение е условно, защото в тях могат да си играят, да четат книги, дори да подремнат по няколко деца. Фантастичното изобретение детски палатки набира все повече популярност, защото осигурява преносим детски кът във всяка стая. Освен това палатките лесно се сглобяват или прибират, в зависимост он нуждите. В пространството е предвидено легло и малко столче, но има възможност да се поберат известно количество книги и играчки. Детските палатки може се монтират и на терасата или верандата, като осигуряват забавно и безопасно място за игра на открито. Не на последно място, те развиват фантазията на децата, тъй като предоставят неизчерпаеми възможности за всякакви занимания.

Забавни легла за деца
Трудно ли ви да сложите детето си да спи вечер? Ако имате едно от тези невероятни легла, никога повече няма да се тревожите за това. Уникалният многофункционален дизайн е дело на Cedarworks и се състои от различни съоръжения за игра и за спане едновременно. Ще откриете легло, пързалка и къщичка за игра в една единствена мебел! Конструкцията е направена от дърво в съответствие с нуждите на децата и е съобразена с тяхната сигурност – всички ъгли са заоблени. Множеството забавления, които предлага, правят леглото изключително атрактивно за децата. Можете да ги оставите вътре и да сте сигурни, че ще се забавляват на сигурно място. Струва си да имате такова, нали?
Удобно столче за игра - пуф
Пуф е удобен фотьойл, изработен само от плат, напълнен със стиропорени топчета. Идеален е за детската стая, защото няма опасни ръбове, на които детето да се удари, освен това внася настроение. Може да си купите готов пуф от специализиран магазин или да си измайсторите сами. Трябва ви достатъчно голямо парче плат (или няколко различни, ако сте се спрели на пачуърк модел), стиропор или голям брой найлонови торбички, които да изпозлвате за пълнеж.
Изложба от рисунки или снимки 
Предложете на детето тема, по която да направи 5 рисунки. След това ги поставете в рамки и ги закачете на една от стените в детската стая. Подредбата може да бъде на различни нива или картините да са на два реда. Другият вариант е да съберете 5 снимки на детето от различни години или от последния рожден ден и да създадете фотоколаж.



Цветни бебешки стаи
Много хора предпочитат неутрални цветове като бежово, кремаво или бяло когато декорират стаята на бебето. Но защо не опитате нещо по-дръзко и по-забавно, което ще развесели малкото слънчице? Ние вярваме, че ярките цветове са доста подценявани когато става дума за обзавеждане на бебешката стая. Всеобщото мнение е, че те биха дразнили очите на малкия човек, но според някои изследвания е тъкмо обратното. Цветовете стимулират развитието на детето и имат положително влияние върху него. Питали ли сте се някога защо детските играчки са толкова шарени? Защото привличат вниманието и създават игриво настроение. На снимките ще откриете някои чудесни идеи за това как да приложите ярки цветове в детската стая. Единственото, с което е добре да се съобразите, е цветовете да бъдат близки до тези, които се срещат в природата, като лимонено, портокалово, морковено, зелена ябълка, вода и други.
Тази тема разбира се е необятна. В наши дни има толкова различни варианти за декорации и  обзавеждане, че често, колкото повече човек се интересува и избира, толкова повече се обърква. Важно е обаче да забравяте, че детската стая освен красива, трябва да бъде функционална, удобна и безопасна, за да сте спокойни когато оставяте детето си да играе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар