вторник, 20 август 2013 г.

Детска фотосесия

Детска фотосесия
Децата. Нашето истинско щастие. Толкова чисти, непринудени, лъчезарни, щастливи, прелестни, блестящи. Всеки родител иска да запази живи спомени за хубавите моменти.  Вярно е, че професионалната фотосесия е малко скъпо удоволствие, но пък хубавите снимки ще запазят истински прекрасните моменти от живота на вашето съкровище. Ето какво трябва да съобразите, за една успешна детска фотосесия.
Изборът на място
Възможностите са безкрайни. В студио, на открито, или в дома ви. Изборът разбира се зависи най-вече от времето и сезона, но и от повода. Сесията може да продължи между 2-4 часа, затова е важно моделът да се чувства удобно, свободно. За предпочитане е спокойната и релаксираща настройка на снимания, която ще позволи да се уловят най-ярките му и запомнящи се черти. Вероятно ще трябва да положите много усилия, за да предразположите детето да се отпусне - може да лазите по пода, да правите весели физиономии, да разхвърляте стаята - всичко необходимо за най-доброто настроение в снимките. Подредените пози понякога са добре дошли, но най-добрите фотографии идват от истински откровените моменти, тези с реална емоция.
Облеклото
Облеклото за снимките е важно, за да се чувства детето удобно и свободно, и едновременно да е красиво. Постарайте се да бъде забавно, с най-различни цветове, които да отразяват индивидуалност и стил. Задължително носете и резервни дрехи. Често се случва да получат петно от храна, напитка или други. Можете да вземете и любимата играчка. Ако ще се снимате и вие с децата, облечете се в сходни нюанси, или координирайте цветовете и стила на дрехите. Дънките и удобните обувки са винаги добре дошли. Избягвайте дрехи с лого или големи разсейващи щампи по тях. По време на сесията очаквайте комфортна и забавна обстановка. Колкото повече се забавлявате, толкова по-добре. 

1 коментар:

  1. Здравейте! В тази публикация сте използвали моя снимка без разрешение от моя страна. Моля да посочите автора на снимката в статията - фотограф Олга Ташева.

    ОтговорИзтриване